HACCP rendszer felülvizsgálat

A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993. sz. előírásának 3 §-ban megjelent alapelvek alapjánfelülvizsgálatot kell tartani:

  • a HACCP rendszer bevezetését követően pár hónap múlva
  • minden változás után, ami új veszélyeket jelent
  • új termék
  • új technológia
  • új nyersanyag
  • új szállítók
  • új üzemi környezetváltozás
  • jogszabályi változás
  • reklamáció, hatósági megállapítás
  • új dolgozó
  • előre meghatározott terv szerint, évente legalább egyszer.

INGYENES ÁRAJÁNLATUNKÉRT KATTINTSON >>>ide<<<

Felülvizsgálat során a változás dokumentálásánál hivatkozni kell az eredeti HACCP terv nyilvántartási számára , jelölni kell az új dátumot, beírni a módosításokat, okokat, leigazolni a jóváhagyást, és működtetni a módosított rendszert.

Tehát a meglevő rendszert átvizsgáljuk, a dokumentációkat, szerződéseket átnézzük, az üzletben körülnézünk, mindezekről egy jegyzőkönyvet készítünk, mely ott marad az üzletben a HACCP könyv mellé csatolva, és ezzel együtt lesz maga a rendszer újból 1 évig érvényes.